Čitaj mi!

Ekološki magazin

Ne razbijaj lepotu da bi video šta je unutra

Gradski park je za Vrščane mnogo više od zelene površine. Sa istorijom dugom više od dvesta dvadeset godina, odavno je postao identitet. Nekada je bila stvar entuzijazma, pa i prestiža, da bogatiji ljudi, koji su putovali, donose iz daleka retke i egzotične biljke i ideje za zanimljive mobilijare. U njemu su održavani koncerti, Vasko Popa ga je opevao, a nema Vrščanina koga park nije vezao uspomenama. Sada ekološka udruženja i građani moraju svojim potpisima da privole institucije da urade ono na šta se čeka dve decenije - da zaustave propadanje.

Stručnjaci iz različitih oblasti vezanih za zaštitu životne sredine, oni koji ne ćute pred problemima, a znanjem mogu da pomognu, rešili su da svom glasu daju artikulisanost i tako je nastala NEA - Nacionalna ekološka asocijacija.

Srbija danas na skoro pedeset lokacija „Zavrće rukave", u velikoj akciji čišćenja koju organizuju Eko straža i Trash hero.

Svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Branko Rosić, novinar Nedeljnika i Božidar Andrejić, novinar Danasa.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.    

broj komentara 0 pošalji komentar
Čekajući vetar Čekajući vetar

Autor:
Aleksandra Vukićević

Ekološki magazin koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati. [ detaljnije ]