Читај ми!

Branimir Karanović

Gost Kluba 2 je profesor Branimir Karanović, grafičar i fotograf.

Izložba digitalnih grafika Branimira Karanovića pod nazivom „Fosilizacija" otvorena je u beogradskoj galeriji ULUS i pred publikom je do 4. aprila. U ovom prostoru autor izlaže posle nepune dve decenije i predstavlja grafike nastale u poslednjih pet godina, a koje se bave metaforom starih fosila. Branimir Karanović na svojim grafikama prastarih i modernih antropocenskih fosilizacija postavlja važna, fundamentalna pitanja koja povezuju umetnost, nauke o prošlosti, ali ih čak nadilaze u opštijem filozofskom i biološkom smislu. To su pitanja opstanka", piše u katalogu izložbe arheolog i publicista Aleksandar Palavestra, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Branimir Karanović diplomirao je 1974. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i dve godine kasnije magistrirao je u klasi profesora Marka Krsmanovića. Od 1974. aktivno izlaže na samostalnim i kolektivim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a pored grafike bavi se i fotografijom još od gimnazijskih dana. Predavao je fotografiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i na grafičkom odseku Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Od 2006. ima zvanje profesora emeritusa na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerzita umetnosti u Beogradu.

Sa Branimirom Karanovićem u Klubu 2 o magiji nastajanja fotografija i grafika.

Emisiju uređuje i vodi Tanja Živković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво