Mračna strana interneta

Mina Zirojević i Vladimir Radunović

 

Onog momenta kada je internet postao široko dostupan, svi smo dobili beskonačne mogućnosti za komunikaciju, informisanje, učenje, zabavu... Plaćamo račune, kupujemo, planiramo, ostvarujemo poslovne i private kontakte sa ljudima na drugom kraju sveta. Imati pristup internetu znači imati pristup svetu.

Koristimo ga svaki dan, i istina je da nam u mnogome olakšava dosta svakodnevnih aktivnosti. Bez obzira da li igrate igrice, čitate vesti, tražite informacije ili ilegalno daunlodujete najnovije filmove, internet zna da bude divno mesto i praktično jednostavan alat za ostvarenje svih vaših potreba iz oblasti informisanja i komunikacije.

Internet je jedna od najkorisnijih stvari kojima danas imamo pristup, ali baš kao i svaka druga dobra stvar na ovom svetu, ni ova ne dolazi bez svoje tamne strane. Ako svako može da objavi šta god želi, ako nema nikakvih pravila i standarda, dobijamo sve veći broj neproverenih i nekredibilnih onlajn medija kao i vesti koje se objavljuju u tim medijima. Nema načina da se proveri verodostojnost informacija objavljenih na internetu. Internet je promenio naš svet na mnogo različitih načina. Neki tvrde na bolje, a neki na gore.

O mračnim stranama interneta govore:
dr Mina Zirojević iz Instituta za uporedno pravo i
Vladimir Radunović, direktor programa sajber bezbednosti iz organizacije Diplo fondacija

Autor: Dušanka Petrović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи