Čitaj mi!

Branko Anđić

U Klubu 2, gost je pisac Branko Anđić.

Početak bio-bibliografske beleške u nedavno objavljenom romanu Branka Anđića „Veličina sveta" više je nego rečit: „Neostvareni klavirista, osrednji teniser, džez meloman i vlasnik mnogih nekorisnih stvari, dorćolski Beograđanin Branko Anđić gotovo čitav život živi višestrukim životom književnika i novinara, prevodioca i evrobirokrate".

Anđićevo gostovanje u Klubu 2 povod je za svojevrsno zvučno putešestvije kroz njegov višestruk život, za razgovor o tome zašto voli da radi više stvari istovremeno, zbog čega se sebi često podsmeva, zašto više voli putovanja od mesta do kojih stiže... Svoju biografiju pretočio je i u književnu formu, pa nam „Veličina sveta" otkriva kako stvarnost postaje fikcija, ali i kako je veličina sveta najčešće u malim stvarima...

Uređuje i vodi: Sonja Milovanović

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 08. mar 2021, 13:48) - Ljubiteljka knjiga Karla Maja [neregistrovani]

Karl Maj putnik

Gost vrlo zanimljivo govori, samo pionavlja jednu uvreženu grešku, da Karl Maj nije nigde putovao izvan Nemačke. A to nije istina, jer je on bio rođeni avanturista, putovao je na Istok, u arapski svet, o kom je takođe pisao. Doduše, svoje najpoznatije romane s Divljeg zapada pisao je pre nego je stigao u SAD. Dakle, bio je i na Divljen zapadu. U malom mestu kod Diseldorfa, Radabojl, postoji njegova spomen-kuća i muzej koji baštini njegovo delo.