Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

Udruženje likovnih umetnika Srbije svoj izložbeni program u 2021. godini započinje dvema značajnim izložbama. U Galeriji Udruženja u Knez Mihailovoj ulici sinoć su predstavljeni nagrađeni radovi sa ULUS-ovih izložbi u 2020. godini. Izložba pruža jedinstvenu priliku da se sagledaju najznačajnija prošlogodišnja dostignuća, po oceni ULUS-ovih žirija. U Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić" u toku je izložba novoprimljenih članova i članica Udruženja. Ove godine u članstvo je primljeno 79 kandidata, kao i troje umetnika po pozivu.

U današnjim Kulturnim krugovima pažnju posvećujemo i premijernom izvođenju na portalu „Operavision" oratorijuma „Stradanje Simonino" kompozitorke Kaije Sarijaho, koju je „BBC Music Magazin" nazvao „najvećom živom kompozitorkom u 2019. godini". Književna kritičarka Slađana Ilić osvrnuće se na knjigu Jane Aleksić „Kulturna ideologija Milana Kašanina", objavljenu u izdanju Instituta za književnost i umetnost.

Donosimo i priču o Gordani Vučković, rukovodiocu Zavičajnog odeljenja Narodne biblioteke „Vuk Karadžić" u Kragujevcu, najboljem bibliotekaru Srbije u 2020. godini, kako jasno stoji u nagradi Bibliotekarskog društva Srbije koja joj je dodeljena. Najavljujemo i 14. Međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf", koji ove godine neće biti održan na Mećavniku kao do sada, već isključivo preko digitalne platforme.

Emisiju priprema i vodi Tanja Živković.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво