Читај ми!

Gosti: Tamara Vesna i Jelena Tatomir

Priče iz Čikaga i Perta

Tamara Vesna je osnivač i glavni urednik Srpske televizije u Čikagu, koja ove godine obeležava dvadeset godina rada i kontinuiranog emitovanja programa. Nakon diplomiranja na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, Tamara se preselila u SAD i u Holivudu započela glumačku i producentsku karijeru. Svoje iskustvo iz Los Anđelesa u radu sa holivudskim zvezdama, ugradila je u osnivanje Srpske televizije, 2000. godine nakon svog preseljenja u Čikago. Tokom dvadeset godina rada na ovoj televiziji pratila je aktivnosti srpske zajednice iz cele Amerike, kao i iz Srbije a gosti su joj bili i znameniti američki umetnici i javne ličnosti. Uspešan je broker i agent za nekretnine, sa velikim brojem značajnih sertifikata i priznanja u toj oblasti.

Jelena Tatomir je diplomirani inženjer mašinstva iz Perta, Australija. Član je srpskih horova „Izvor" i „Crveni božuri" iz Perta. Nakon diplomiranja u Srbiji, Jelena je od 1997. godine živela i radila u Belgiji, gde je rukovodila udruženjem „Serbika". Bila je veoma aktivna u afirmisanju srpske kulture, jezika i tradicije u zemljama Beneluksa, organizujući razne umetničke i edukativne programe. Profesionalni izazovi u struci doveli su je pre dve godine, na australijski kontinent gde trenutno radi u termo centrali koja snabdeva strujom lokalni rudnik u blizini Perta, glavnog grada Zapadne Australije.

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара