Čitaj mi!

Dnevni magazin kulture

Alan Ford, Trubaduri, problemi frilensera...

U emisiji Kulturni krugovi danas ćemo najaviti otvaranje izložbe „Alan Ford trči počasni krug" u Muzeju Jugoslavije, kojom ova institucija obeležava svoj dan. Na ovoj postavci biće prikazane 152 originalne table iz ranog perioda, kada je na izradi stripa radio prepoznatljivi italijanski dvojac Magnus-Bunker, kao i tri naslovna crteža Paola Pifarerija.

Govorimo i o projektu evropske kulturne saradnje Trubaduri 2020 koji, kao deo programa Kreativna Evropa, pospešuje transnacionalnu mobilnost umetnika i razvija njihove kapacitete za uključivanje na evropsku muzičku scenu.

Danas u emisiji posvećujemo pažnju i problemima sa kojima se suočavaju frilenseri i uopšte oni koji rade u onlajn sferi. Naime, upravo njih Poreska uprava odnedavno poziva da prijave poreze na zarade iz inostranstva za poslednjih pet godina, te očekivani iznosi za uplatu dostižu i nekoliko hiljada evra. O tome danas razgovaramo sa advokatom Nenadom Cvjetićaninom, Mladenom Milosavljevićem iz Udruženja frilensera i preduzetnika Srbije i Anom Đorđević, diplomiranom pravnicom koja godinama predaje engleski jezik strancima preko Skajpa.

Emisiju priprema i vodi Sara Arsenović.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]