Čitaj mi!

Dunja Petrić

Dunja Petrić, flautistkinja SO RTS govori za Pozitivnu tremu

Od 2003. godine nastupa kao kamerna muzičarka, flautistkinja i pikolistkinja u okviru različitih kamernihsastava.Godine 2008. završila je studije na Duvačkom odseku FMU u Beogradu, u klasi Miomira Simonovića.Od 2009. svira u SO RTS - najpre kao spoljni saradnik, a potom i kao stalni član na mestu solo pikolo flaute i treće flaute.Do sada je sarađivala i sa orkestrom Opere i teatra Madlenijanum, orkestrom Narodnog pozorišta u Beogradu, Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane „ Stanislav Binički", Beogradskom filharmonijom, orkestrom Pozorišta na Terazijama, kao i sa orkestrom Muzičkog centra Crne Gore.

Napisala je dve bajke za decu koju je zajedno sa SO RTS (2018/2019) na četiri koncerta izvela kaomoderatorka, scenaristkinja, rediteljka i sviračica. Autorka je i prezenterka teksta za potrebe popularizacije klasične i simfonijske muzike u okviru SORTS, kao i edukativnog onlajn serijala „Priče iz Dunjine biblioteke" (25 epizoda), koji je korišćen i kao deo onlajn nastaveu mnogim muzičkim i osnovnim školama tokom vanrednog stanja. Koautorka je i prezenterka You Tube serijala „Muzička sveznalica". Autorka je i moderatorka serije koncerata klasične muzike „Poletov baštenski soare" u Galeriji Polet. Piše hronike, beleži promišljanja i slike iz mašte na društvenim mrežama. Iz senke piše opise, biografije i programe za sve potrebe muzičara. Sa bendom Room Service snimila je istoimeni džez album. Moderatorka je i na književnim večerima.


Autor i voditelj: Ana Ćirica

broj komentara 0 pošalji komentar
Pozitivna trema Pozitivna trema

Autor:
Ana Ćirica

Autorska emisija usmerena je na našu muzičku scenu i bavi se prevshodno temama u vezi sa klasičnom muzikom, uz povremene iskorake u druge oblasti (džez, "world music"). Ciljevi ove emisije su informativnog i edukativnog karaktera: usmeriti pažnju ka muzičkim umetnicima koji nisu dovoljno medijski eksponirani, mladima koji tek stasavaju na tom polju, kao i muzičarima koji nisu u prvom planu na koncertnim podijumima... [ detaljnije ]