Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Izložba Upleteni u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić

Deo današnje emisije posvetićemo jesenjoj izložbi ULUS-a pod nazivom Upleteni, koja je sinoć otvorena u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić. Izložbu je koncipirao Umetnički savet ULUS-a, u saradnji sa kustoskinjom Majom Ćirić i asistentom Lavom Mrenovićem.

Govorićemo i o neobičnoj zbirci bajki drugačijih od onih na koje smo navikli, govoreći o knjizi Lažne bajke, koja je nastala u sinergiji pisaca Davida Albaharija, Mirjane Ognjanović i slikara Slavka Krunića, a koju je objavila beogradska Booka. Biće reči i o obilasku prve Gradske koncertne dvorane u Novom Sadu, ali i o dva koncerta. Jedan je koncert Beogradske filharmonije, a drugi, u okviru BUNT-a je onaj na kome su izvođene solo pesme 20.veka.

Gost današnje emisije biće Rastko Šejić, reditelj i autorka koncepta emisije Na veslu priča, čija nova sezona počinje od ponedeljka na RTS 3 i RTS Svet. Nove epizode snimane su na prostoru Kosova i Metohije i Vojvodine.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво