Čitaj mi!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

Povodom obeležavanja 800 godina otkako je Sveti Sava sačinio Zbornik svetovnih i crkvenih pravila, u SANU je priređena svečana akademija pod nazivom „800 godina Zakonopravila Svetog Save". Navedeno Zakonopravilo bilo je u upotrebi od 1220. godine pa sve do 19. veka, a u Srbiji i nekim zemljama sa pravoslavnim stanovništvom i do početka 20. veka.

Izveštavamo i sa uručenja Nagrade „Jovan Ćirilov" koreografu Jakopu Godaniju za rad prikazan u okviru 16. Beogradskog festivala igre, a donosimo i novosti u vezi sa nastavkom ovogodišnje, 17. manfestacije koja nam predstavlja najnovija dostignuća u sferi umetničke igre.

Sa Marijanom Vaščić, dobitnicom prošlogodišnje nagrade Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, razgovaramo o aktuelnoj izložbi „Delatnost grupe Život na umetničkoj i političkoj sceni Kraljevine Jugoslavije tokom četvrte decenije 20. veka". Saznajemo i novosti sa Festivala profesionalnih pozorišta „Joakim Vujić" u Vranju.

Emisiju priprema i vodi Tanja Živković.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]