Čitaj mi!

Dnevni magazin kulture

Koncert u Galeriji SANU, Međunarodni festival harfe, otvaranje KRAF-a

U današnjem magazinu kulture Radio Beograda 2 govorimo o aktuelnim muzičkim događajima. U Galeriji SANU održan je koncert u okviru serije Muzika kompozitora akademika, putovanje po Srbiji, a na programu su reprezentativna dela umetničke muzike XX i XXI veka koju su komponovali kompozitori-članovi Akademije.

Na koncertu povodom Svetskog dana harfe u Kolarčevoj zadužbini takođe su na programu bila dela srpskih kompozitora, a u okviru XIX Međunarodnog festivala harfe.

Naša pozorišna kritičarka Aleksandra Glovacki osvrnuće se na premijeru predstave „Radio Šabac" Olge Dimitrijević u Šabačkom pozorištu.

Čućemo i kako je proteklo otvaranje XIV KRAF-a, Kragujevačkog festivala antiratnog, angažovanog i akademskog filma, koji traje do 29. oktobra.

Emisiju priprema i vodi Sara Arsenović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]