Читај ми!

Ekološki magazin

Eko manipulacija - neznanje ili namera

Kompanije prepoznaju zeleni talas koji zapljuskuje Planetu. Potrošačima nude ekološki održivije proizvode, čijom kupovinom se umiruje savest i dobija osećaj da činimo dobro životnoj sredini. Da li svi zajedno time kreiramo veliku zelenu laž ili je napravljen prvi korak u stvarnoj transformaciji? Green washing bila je jedna od tema ovogodišnjeg Mikser festivala.

Lična karta kompanije Rio Tinto ne smeta vladajućim strukturama u Srbiji - ni bivšim ni sadašnjim. Da su je pogledali, videli bi bar da uvek ide u siromašne i slabe zemlje, koje ne mogu da se brane ako zatreba. A kod drugih je dramatično zatrebalo. U pripremi je referendum na kome građani treba da se izjasne da li pristaju na rudnik litijuma u blizini Loznice. Čućete Miroslava Mijatovića iz Podrinjskog Antikorupcijskog Tima.

Neispravni električni i elektronski uređaji se ne bacaju u potok - to smo valjda prevazišli. Dobar nivo je svest o reciklaži, a odličan korak je dodavanje humanitarne dimenzije. Iskustvo i ideju iz Gornjeg Milanovca preneće vam Olja Trifunović.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво