Čitaj mi!

Ekološki magazin

Vreme je za novu modu

Svake godine u Srbiji se proda skoro 12 kilograma odeće po osobi - pokazalo je prvo zvanično istraživanje o životnom ciklusu odevnih predmeta, koje je sproveo Centar za unapređenje životne sredine. Najviše kupujemo čarape, a najmanje ispitanika prati trendove. Zabrinjava činjenica da je za proizvodnju jedne majice potrebno 2700, a za jedan par farmerki čak 10 000 litara vode! Gosti emisije su Ivana Jovčić i Vladan Šćekić.

U odnosu čoveka prema prirodi umetnik Ivan Radojević najjasnije vidi presek stanja društva i sistem vrednosti. Priroda daje odgovore koji upućuju na menjanje - promenu naše unutrašnjosti kako bismo promenili i izlečili spoljašnjost.

U Rogaškoj Slatini održan je Festival WEP EFFECT 2020, sa temom Edukacija o vodi - održiva komunikacija sa javnošću. Učestvovala su komunalna preduzeća iz sedam zemalja, a situacija sa pandemijom je dodatno povukla značaj vode i načina na koji je koristimo. Čućete Majdu Adlešić iz Društva Vodna agencija.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 18. okt 2020, 09:25) - Ivan Medjedovic [neregistrovani]

Podrška prirodi

Želeo bih da mi date detaljnije informacije gde i kako mogu da pratim ovakve akcije i pridružim im se. Svaka čast na temi. Već dugo vremena zagovara teoriju o potrošačkom društvu u korelaciji sa prirodom, očuvanjem životne sredine i sistemom vrednosti koji se definitivno okrenuo naopačke. Molim za povratne informacije. Hvala i veliki pozdrav za Vas i Vaše goste!