O predsokratovcima i starom grčkom jeziku

Možete misliti šta god hoćete, ali - bez učenja starogrčkog jezika ima obrazovanja - ali nema pravog. Lav Nikolajevič Tolstoj

Opravdano je postaviti pitanje da li je filozofija nastala u šestom veku pre nove ere u jonskim gradovima, kao što kaže Aristotel, ili je nastala ranije u istočnim zemljama. Da li onda istoričar filozofije treba da proučava razvoj filozofije počev od Talesa, ili svoja istraživanja treba da proširi i na istočne civilizacije u ranije vreme? Na ovo pitanje o poreklu teško je dati odgovor, ali je od ključne važnosti za proučavanje najranije filozofske misli svakako i poznavanje starogrčkog jezika.

O predsokratovskoj filozofiji i starogrčkom jeziku razgovaramo sa Sandrom Šćepanović, docentom na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Autor i voditelj je Aleksandar Lukić.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 26. nov 2020, 20:09) - Itwasntme [neregistrovani]

Player

Bilo bi korisno imati opciju brzog premotavanja od 10/20/30 sekundi.
Pozdrav i hvala na odlicnom sadrzaju!

(utorak, 22. sep 2020, 23:24) - Vladimir V. [neregistrovani]

Gozba, O predsokratovcima i starom grčkom jeziku

U prethodnom komentaru zamolio sam Vas da ovu veoma edukativnu emisiju stavite na odloženo slušanje. Jedan broj mojih prijatelja je veoma zainteresovan da je posluša. Hvala

(ponedeljak, 21. sep 2020, 22:28) - Vladimir V. [neregistrovani]

Gozba, O predsokratovcima i starom grčkom jeziku

Lav Nikolajevič Tolstoj je dovoljno rekao o temi kojom se bavila ova emisija. Nadam se da ćete je staviti na odloženo slušanja i razmišljanja o uvedjenja u redovan školski program.