Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

Posle jednomesečnog odlaganja zbog epidemije virusa korona, tradicionalni 44. po redu Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, jedna od najstarijih manifestacija ove vrste u Srbiji, počinje danas projekcijom filma „Otac" po scenariju Srdana Golubovića, koji potpisuje i režiju.

U Kulturnim krugovima pratimo i drugi festival angažovanog etnografskog filma Vizantrop u UK Stari grad, na kome se do 20. septembra prikazuju najnovija ostvarenja svetske i domaće produkcije, ne starija od četiri godine.

U DK Studentski grad sinoć je održan koncert soprana Branislave Podrumac „Pesmom protiv korone". Od početka izolacije i tokom karantina, ona je svako veče objavljivala snimke svojih izvođenja preko društvenih mreža, od pesama iz Diznijevih crtanih filmova i najlepših arija, preko popularnih džez i zabavnih numera.

Najavljujemo i Novosadski festival knjige NOFEK koji se otvara sutra u 11 sati nastupom pesnika Milana Nenadića i mlade kantautorke Ane Mihaljević. Tokom trodnevnog programa, pored poznatih književnih imena biće prilike da upoznamo i mlade autore iz sveta književnosti, pozorišta i muzike.

Emisiju vodi Tanja Živković.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]