Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

U Kulturnim krugovima prenosimo atmosferu i aktuelnosti sa Festivala evropskog filma Palić, koji je otvoren za vikend u Subotici premijerom domaćeg filma „Ime naroda" Darka Bajića i uručenjem nagrada „Aleksandar Lifka" i „Underground Spirit". Donosimo novosti sa BITEF - Prologa, koji danas ulazi u svoju završnicu.

Izveštavamo i sa randevua u „Grafičkom kolektivu", na kojem je, u susretu sa umetnicima, kritičarima i novinarima, bilo reči o adaptaciji novog galerijskog prostora, aktuelnim programima u virtuelnom prostoru i planiranim projektima koji nas očekuju. Biće reči i o izložbi „Polja sećanja" umetnice Brankice Žilović Šoven u Galeriji „Novembar".

Osvrnućemo se na premijeru predstave „Dabogda te majka rodila", po tekstu Vedrane Rudan i u režiji Tanje Mandić Rigonat, u Ateljeu 212, a govorićemo i o knjizi Marka Krstića „Mundo Libre", intimnoj priči o poslednjim danima revolucionara Ernesta Gevare.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]