Ekološki magazin

Nije ekološki ćutati

Pojavio se fantomski portal sa kojeg oni bez imena i prezimena napadaju ekološke aktiviste sa imenima, prezimenima i - što je najvažnije - saznanjima o šteti koja se nanosi životnoj sredini. Mnogi mediji su ovo bez provere preneli, poneti prođom koju imaju etikete „izdajnici" i „strani plaćenici". Čućete Zvezdana Kalmara i Natašu Đereg (CEKOR), Mirka Popovića (RERI) i advokata Sretena Đorđevića.

Gradski organ Zrenjanina zakazao je javnu raspravu o izgradnji fabrike guma, ali nije pustio javnost da uđe jer su na snazi epidemijske mere. Ali, čemu onda javna rasprava bez javnosti? Da li je opasnija mogućnost zaraze ili argumentovana pitanja koja je javnost pripremila? O zrenjaninskim „koronama" govori Gojkan Stojinović.

U organizaciji Društva Vodna agencija u Rogaškoj Slatini biće održan festival Edukacija o vodi - Održiva komunikacija sa javnošću, namenjen preduzećima koja se bave upravljanjem vodom i otpadom. Kako su edukativni programi izgledali do sada, a šta se iskustvom pandemije u budućnosti menja? O Festivalu govori i na njega poziva komunalna i javna preduzeća Majda Adlešić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

broj komentara 0 pošalji komentar
Čekajući vetar Čekajući vetar

Autor:
Aleksandra Vukićević

Ekološki magazin koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati. [ detaljnije ]