Ekološki magazin

Iz današnje emisije izdvajamo:

Postoje kreme sa UV faktorom za kučiće, ali niste grozan vlasnik ako vam nikad ne padne na pamet da ih kupite. Grozan ste vlasnik ako doterate svog ljubimca, ne bi li ga neko brže uzeo kada ga napustite i ostavite na ulici. Kučići trpe cirkone u zubu i parfem posle šišanja jer im ljubav prema vama govori da tako treba. A ne treba. Čućete Sanju Stevanović iz veterinarske ordinacije „Rot".

Hrana budućnosti je skoro ista kao i hrana iz prošlosti, samo mnogo skuplja. Jednu trećinu od onoga što kupimo i spremimo - na kraju bacimo, što i nije neka šteta kad pomisliš da se aditivi ne broje u desetinama, nego u hiljadama. Istovremeno, Ujedinjene nacije traže način da ostvare plan po kome do 2050. godine više neće biti gladnih u svetu. I eto izazova sredine XXI veka: da gladni počnu da jedu, a da siti prestanu da se hrane đubretom punim otrova! E, baš što reče Kristina u „Maratoncima" - ona za ton film, a ja za globalni razvoj.

Slepi miševi jesu prenosioci mnogih virusa, ali čovek je poremetio ravnotežu u prirodi: oduzima staništa divljim životinjama, tera ih da priđu ljudima i stavlja jednu pored druge vrste koje se u prirodi nikada ne bi srele. O tome govori dr Ivana Budinski.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се