Najava kulturnih događaja

Gošća „Kibicfenstera" je pesnikinja Gordana Đilas.

U kulturnom vodiču Radio Beograda 2 biće najavljeni najznačajniji kulturno-umetnički događaji za predstojeću sedmicu. Među njima je i elektronska izložba građe povodom obeležavanja 100 godina od rođenja istoričara književnosti, univerzitetskog profesora, pesnika, pripovedača, esejiste i romanopisca Miodraga Popovića (1920‒2005), koja je od danas dostupna onlajn na sajtu Biblioteke Matice srpske. Sa Gordanom Đilas razgovaramo o elektronskom katalogu izložbe, koji sadrži popis izabrane literature o njemu sa signaturama, kao i o tome kako je bilo učiti iz brojnih knjiga koje je pisao profesor Popović.

Svoje najave događaja iz oblasti muzičke, vizuelne, pozorišne, filmske umetnosti i popularne kulture saopštiće: Tamara Maljković, Mirjana Boba Stojadinović, Aleksandra Glovacki, Ana Vučković Denčić i Sara Arsenović.

Voditelj emisije: Tanja Živković

broj komentara 0 pošalji komentar
Kibicfenster Kibicfenster

Autor:
Grupa autora

U nekoj vrsti kulturnog informatora za nedelju koja je počela, čućete argumentovan izbor i preporuku novinara i urednika RB 2 iz događaja u kulturi koji su u ponudi u toj nedelji. Svaka emisija ima i gosta (goste), čiji izbor diktira aktuelnost – to je neko ko nešto radi u toj nedelji ili je vezan za neki projekat koji je u toku. [ detaljnije ]