Ljubivoje Ršumović

U današnjem „Rimovanju" slušamo snimak večeri Ljubivoja Ršumovića iz Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca, koje je održano u okviru ciklusa POEZIJA UŽIVO! Radio Beograda 2.

Ljubivoje Ršumović (Ljubiš, 3. jul 1939) diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu na odseku Komparativne književnosti. Radio je na Radio Beogradu, zatim na Televiziji Beograd gde je bio autor kultnih emisija za decu „Hiljadu zašto", „Hajde da rastemo" i „Fazoni i fore". Od 1986. do 2002. bio je direktor pozorišta „Boško Buha". Objavio je veliki broj knjiga, među kojima su najpoznatije: „Ma šta mi reče", „Još nam samo ale fale", „Domovina se brani lepotom", „Sunčanje na mesečini", „Ljudi koje srećom srećem". Dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja za svoj rad: Književna nagrada „Neven", „Brankova", nagrada „Branko Ćopić", nagrada „Miroslav Antić". Početkom oktobra prošle godine, na svečanosti u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, uručeno mu je i Posebno priznanje ‒ „Zlatni mikrofon" Radio Beograda.

Autorka emisije: Jovana Milovančević

broj komentara 0 pošalji komentar
Rimovanje Rimovanje

Autor:
Vesna Perić i Sonja Milovanović

U novoj emisiji posvećenoj poeziji, slušaoci će moći da čuju izbor stihova iz Zvučnog arhiva Radio Beograda koje govore najčuveniji domaći i inostrani pesnici, dramski uobličene poetske emisije iz nekadašnje serije „Vrtovi poezije", kao i savremeno stvaralaštvo mladih i pesnika srednje generacije. [ detaljnije ]