Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

U Kikindi je održan 39. Simpozijum skulptura u terakoti „Terra" uz učešće šest stvaralaca iz celog sveta. Do kraja jula oni su stvarali skulpture od gline - materijala autentičnog za banatsku ravnicu, a mi ćemo čuti utiske jednog od učesnika, amerikanca Marka Lutolda, profesora umetničkih akademija u Šangaju i Njujorku, kao i domaćeg umetnika Branislava Nikolića.

Saznajemo imena laureata nagrade „Stražilovo" za najbolje pesničke knjige objavljene u „Brankovom kolu" ove godine. Donosimo i priču o oživljavanju kragujevačkog izdavaštva, koja je potkrepljena brojkom od 32 nova naslova u proteklih godinu dana iza koje, kao izdavač, stoji Ustanova kulture ,,Koraci". U likovnoj kritici osvrnućemo se na izložbu „Refleksije našeg vremena: Akvizicije Muzeja savremene umetnosti 1993-2019."

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]