Ekološki magazin

Da šušti lišće a ne šuške

Ekološki aktivisti kažu da je korupcija u životnoj sredini najgora jer istovremeno guta novac, otima prirodne resurse i uništava zdravlje građana. Koalicija organizacija za borbu protiv korupcije u životnoj sredini sastavila je deklaraciju u šest važnih tačaka, sa idejom da je politički akteri potpišu i obavežu se da će u svom mandatu raditi na otklanjanju ovih problema. Skoro da niko nije odgovorio, posebno ne oni koje pozicija na kojoj su obavezuje na to.

Međunarodna unija za zaštitu prirode predstavila je Globalni standard, jedinstven set mera za rešenja zasnovana na prirodi, kao odgovor na brojne globalne izazove. O merama, projektima vezanim za Srbiju i odnosu međunarodne zajednice prema prirodi, govori Boris Erg, direktor ove organizacije.

Posle poplava ulažemo ogromna sredstva u sanaciju i taman kad saniramo, udare nove "hiljadugodišnje" kiše. A priroda je sve lepo regulisana. Problem je samo što tu regulaciju uništavamo. Čućete Slobodana Kneževića.

Novi prostorni plan Pirota, po kome se na petnaest godina briše izgradnja mini hidroelektrana, burno je pozdravljen od strane građana i ekoloških organizacija. A onda je dokument pažljivije pročitan: investitori su volju za profitom usmerili na izgradnju brojnih hotela na Staroj planini. Zašto je to ponovo izazvalo gnev boraca za očuvanje prirode?

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи