Koliko košta neplaćeni posao staranja u Srbiji

„Hajde da pričamo o jednakosti"

Rodna analiza ekonomske vrednosti neplaćenih poslova staranja realizovana je u okviru projekta „Rodno odgovorno upravljanje", koji sprovodi programska kancelarija Ujedinjenih nacija Žene u Srbiji.

Cilj projekta je jačanje institucionalnih i tehničkih kapaciteta Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije za izradu politika i mera koje bi trebalo da dovedu do promene obrazaca roditeljskih obaveza i neplaćenih poslova staranja u Republici Srbiji, kroz kombinaciju ekonomskih, socijalnih i politika zapošljavanja.

Navedeno istraživanje je polazište za današnji razgovor u emisiji, a cilj je da se ‒ pored definisanja aktuelne situacije ‒ daju i potencijalne preporuke za njeno rešavanje.

U tom kontekstu će biti predstavljen i projekat „Hajde da pričamo o jednakosti", koji ambasada Švedske sprovodi u Srbiji.

Sagovornici Ljubice Krminac biće: profesorka Filozofskog fakulteta u Beogradu dr Marija Babović, sociološkinja; Lidija Vujičić, projektna menadžerka iz Kancelarije Ujedinjenih nacija Žene u Srbiji; Njegova ekselencija Jan Lundin, ambasador Švedske u Srbiji.

Urednik i voditelj: Ljubica Krminac

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се