Ekološki magazin

Nije loš feng šui, ali je bolje po zakonu

Vlada Republike Srbije potpisala je ugovor sa kineskom kompanijom Ling Long Tire o izgradnji fabrike guma u Zrenjaninu. Mesec, dan, sat i minut potpisivanja birani su po feng šuiju, da bude srećno i berićetno. Vlada je ovo proglasila projektom od nacionalnog značaja, ali nije objasnila zašto. Treba verovati da jeste, jer ne bi valjda tek tako kineskom partneru poklonila sto hektara zemljišta! Šta sve u ovoj priči nije u skladu sa zakonom - govore Mirko Popović i Jovan Rajić iz Regulatornog instituta za obnovljivu energiju i životnu sredinu ( RERI).

Jedan od onih koji poznaje i bere lekovite trave. Prvo im se izvini, pa ih onda suši. O tajnom jeziku biljaka, njihovoj neprolaznoj lekovitoj moći, kao i o Buntovnim gradskim botaničarima govori gost emisije Momčilo Antonijević.

Najstarija jedinka prstenovana u Srbiji bio je orao krstaš, prstenovan kao mladunac, a nađen uginuo u Mađarskoj posle dvadeset i šest godina. U Galeriji Prirodnjačkog muzeja otvorena je izložba "Zov daljine - seobe u carstvu životinja", autorke dr Daliborke Stanković.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.   

broj komentara 0 pošalji komentar