Radio u Kini

Nemanja Milutinović, dopisnik RTS-a iz Pekinga

O drugačijoj kulturi slušanja radija u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu, o ekspanziji radio-drame, jezičkoj i dijalekatskoj raznolikosti u etru, o blago restriktivnom medijskom okruženju, govori nam Nemanja Milutinović, dopisnik RTS-a iz Pekinga. Čućemo i koliko Kina ulaže u promociju sopstvene kulture u svetu investirajući u programe za inostranstvo Kineskog međunarodnog radija na više od 40 jezika.

Najavljujemo i onlajn konferenciju o razvoju potkasta i radionicu koju će o razvoju ove globalne nove medijske audio-forme održati Erik Nuzum, ekspert koji je pomogao da se razviju neki od najuspešnijih projekata ove vrste - Invisibilia i TED Radio Hour.

U rubrici „Kutija za pamćenje" emitujemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa slikarom Milivojem Mićom Nikolajevićem. U vreme kada je govorio za ciklus emisija „Gost Drugog programa", 1976. godine, Nikolajević je bio već dugogodišnji upravnik Galerije Matice srpske, a kasnije je bio i predsednik najstarije srpske kulturne, književne i naučne institucije.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво