Episkop remezijanski Stefan Šarić

Gost je Njegovo preosveštenstvo episkop remezijanski gospodin Stefan (Šarić), vikar Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja i starešina Hrama Svetog Save

Šta za pravoslavni srpski narod u otadžbini i rasejanju znači završetak izgradnje Hrama Svetog Save; dokle se stiglo sa radovima; koliko je Hram Svetog Save mesto ne samo zajedničke i pojedinačne molitve nego molitve u najširem smislu reči, što jesu mnogobrojni kulturni događaji organizovani u kripti Hrama; može li Crkva živeti i vršiti svoju ulogu pomoću medija i onlajn platforme i kakav je odnos Crkve, medija i obrazovnog sistema - neka su od pitanja postavljena preosvećenom vladiki Stefanu.

Vladika podseća i da je Crna Gora srpska Sparta, kao i da je pandemija kovidom 19 pokazala ko je kakav čovek i kolika je vera u nama, kao što se u snegu pokažu svi tragovi.

Razgovor vodi Dragana Veljković, a urednik Agore je Snežana Bićanin.

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 23. maj 2020, 12:31) - anonymous [neregistrovani]

Episkop Stefan

Pevise kontradiktornih informacija tako da ne moze bas da se shvati sta je Preosveceni hteo da kaze da bi se izvukla neka pouka. Najvaznije je reci jasno sve i nazvati stvari pravim imenom.