Kibicfenster

Praznična emisija

Pogled u blisku budućnost i najava događaja u kulturi

U današnjoj prazničnoj emisiji biće predstavljeni novi projekti nekih od najznačajnijih institucija kulture, kao i individualne inicijative u toj oblasti, koje će biti realizovane već na samom početku nove godine.

Lidija Ham i Mirjana Pejović, kustoskinje u Narodnom muzeju najaviće radioničarski program koji počinje 11. januara pod nazivom „Porodični dan - tema srednji vek!", koji vodi publiku kroz postavku iz ugla srednjovekovne vlastelinke.

Ana Konstantinović i Ana Popović, rediteljke u Narodnom pozorištu, govore o programu radionica namenjenih razvoju mlade publike, koji realizuje tim „Mladi pozorišni eksperti u Narodnom pozorištu" u saradnji sa organizacijom „Tri groša".

Zoran Nikolić, novinar i književnik i Ljuba Ninković, muzičar, predstavljaju najveći kabare „Veče beogradskih priča". Nikolić, kao autor i domaćin večeri, napravio je izuzetan spoj istraživačkog rada sa pripovedačkim predstavljanjem rezultata onoga što je pronašao.

Voditeljke emisije: Sara Arsenović, Ana Vučković Denčić i Ljubica Krminac

Autor i urednik: Ljubica Krminac

broj komentara 0 pošalji komentar
Kibicfenster Kibicfenster

Autor:
Grupa autora

U nekoj vrsti kulturnog informatora za nedelju koja je počela, čućete argumentovan izbor i preporuku novinara i urednika RB 2 iz događaja u kulturi koji su u ponudi u toj nedelji. Svaka emisija ima i gosta (goste), čiji izbor diktira aktuelnost – to je neko ko nešto radi u toj nedelji ili je vezan za neki projekat koji je u toku. [ detaljnije ]