Hram

Koraci do promene

Gost: jerej dr Ugrin Popović, sveštenik crkve Svetog Jovana Milostivog u Lešću

"Mladost je upravo doba kada se najsnažnije okušava ono božansko u čoveku, a to je sloboda. Mlad čovek, pre svega, želi da bude slobodan i da se ne pokorava nijednom autoritetu. Pitamo se zašto mladi ljudi svoju slobodu "poklanjaju"raskalašnom životu, drogi, pušenju, alkoholu?Ove stilove života mladi biraju za "gospodare", a oni su često uvod u suicid. Nasuprot malodušnosti, za život treba tražiti razlog više, jer ko ga bude tražio, naći će ga. "Ištite i daće vam se; tražite i naći ćete; kucajte i otvoriće vam se"(mt,7,7)"(prota Sreten Mladenović).

Gost ovonedeljnog Hrama je jerej dr Ugrin Popović, sveštenik crkve Svetog Jovana Milostivog u Lešću, književnik, kordinator projekta "Zemlja živih", pravoslavni jutjuber, sa kojim razgovaramo kako pomoći mladim ljudima koji su ušli u pakao droge, alkohola i ostalih pogubnih zavisnosti, koji je put do ozdravljenja i pronalaženja smisla.

Autor i voditelj: Dušanka Zeković.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 16. jul 2020, 19:50) - Момо Бајрамоски [neregistrovani]

Кораци до промене

Права слобода је само у Христу Исусу!Све је остало ропство које води у смрт!Живети по јеванђељу јесте истинска права слобода!Пуна подршка оцу Угрину!Живели!Бог Вас благословио!