Digitalne ikone

Teme: Elektronska kolekcija srpskih digitalnih rukopisa, izložba u galeriji Pro3or i predstojeći skup Informatika 2018.

Juče je Aleksandar Ivanovič Vislij, generalni direktor Ruske nacionalne biblioteke iz Sankt Peterburga, svečano uručio elektronsku kolekciju srpskih srednjovekovnih rukopisa i knjiga akademiku Vladimiru S. Kostiću, predsedniku SANU. Ovim povodom, slušamo deo ekskluzivnog intervjua koji je gospodin Vislij dao našem programu, a u kome je govorio o digitalizaciji 370 srpskih srednjovekovnih rukopisa i knjiga iz fonda ruske biblioteke.
U današnjoj emisiji govorimo i o zanimljivoj izložbi studenata Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan na temu ravnopravnosti i jednakih mogućnosti koja se održava u galeriji Pro3or. Sa nama uživo prof dr Katarina Kaplarski, dekan Fakulteta digitalnih umetnosti.

U nastavku najavićemo skup Informatika 2018 koji uskoro počinje na Građevinskom fakultetu u Beogradu i posvećen je novim trendovima u razvoju informacionih sistema.

Urednica i voditeljka: dr Tamara Vučenović

broj komentara 0 pošalji komentar
Digitalne ikone Digitalne ikone

Autor:
Tamara Vučenović

Emisija Digitalne ikone pokrenuta je 2002. godine, a emituje se svakog utorka na talasima Radio Beograda 2 od 9 do 10 sati. [ detaljnije ]