Kako slušati muziku

Kako slušaju muziku naši kompozitori koji su karijeru izgradili u inostranstvu

Ovog meseca sagovornici urednice i voditeljke Zorice Premate su naši eminentni kompozitori koji su svoju veoma uspešnu karijeru, nakog školovanja u domovini, izgradili u inostranstvu. U svojim novim sredinama oni su danas veoma cenjeni i priznati muzički stvaraoci i pedagozi, pa im je postavljeno nekoliko pitanja koja se odnose baš na njihovo slušalačko iskustvo: šta su slušali dok su bilo veoma mladi, kako su se formirale njihove slušalačke navike tokom sazrevanja i koja su im omiljena dela, kompozitori i izvođači, a biće mesta i za objašnjenja kako oni sami danas slušaju muziku i kako veštini i umetnosti slušanja uče svoje studente.

Četvrta emisija ovog ciklusa ugostila je kompozitorku Jasnu Veličković, koja već dve decenije živi i radi u Holandiji, gde se pozicionirala kao jedan od najintrigantnijih stvaralca, improvizatora i graditelja novih instrumenata.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kako slušati muziku Kako slušati muziku

Autor:
Zorica Premate, Gorica Pilipović i Bojana Žižić

Šta čujemo? Šta slušamo? Kako slušamo? Šta uočavamo, a šta propuštamo? Na koje elemente se osloniti? Na ova i niz drugih pitanja pokušava da odgovori emisija Kako slušati muziku. [ detaljnije ]