Kulturni krugovi: Gutenbergov odgovor

Predstavljamo nove knjige Tanje Kragujević i Dejana Simonovića

U magazinskom delu Kulturnih krugova biće reči o 46. Danima komedije u Jagodini, Danu radio-drame i našem štandu na Sajmu knjiga u Lajpcigu, a u Gutenbergovom odgovoru,   tematskom delu o savremenoj književnoj sceni, danas vam predstavljamo nove knjige pesnikinje Tanje Kragujević i pisca Dejana Simonovića.

Tanja Kragujević novom pesničkom knjigom "Efekat leptira" (KCNS, 2016), pesmama neobične sintaktičke strukture, intonacionalne razlomljenosti i inventivne metaforike, govori o svakodnevnim malim stvarima, kao i o univerzalnim ljudskim vrednostima.
Gde je među tim vrednostima poezija, šta je efekat leptira i kako nastaje Tanjina pesma, biće neke od naših tema.

Knjiga priča Dejana Simonovića "Rastrojstva" (Književna radionica Rašić 2017) tematizuje različite vidove unutrašnje rastrojenosti junaka, određene spoljašnjim okolnostima.
O odbačenim pojedincima, o tradiciji, ali i o humoru u oblikovanju likova, o tome koja je moguća uloga književnosti u današnjem društvu, razgovaramo sa našim gostom.

Emisiju uređuje i vodi Sonja Milovanović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]