Kulturni krugovi: Ars sonora

Tematski blok "Ars sonora" posvećen je muzici.

U magazinskom delu emisije pratimo 60. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu, promocije novih izdanja i gostovanja autora. Jedan od gostiju ovogodišnjeg sajma biće i Holanđanin Sven Peters, uz Jelicu Novaković autor knjige "Posledice jednog pucnja" (Klio). 

Autori studije osvrću se stotinu godina unazad, ispitujući predstave o Gavrilu Principu kroz holandsku štampu, književnost i umetnost.
U SNP u Novom Sadu u toku je gostovanje satiričnog kazališta "Kerempuh" iz Zagreba sa predstavom "Hamlet u selu Mrduša Donja".

U tematskom bloku Ars sonora, koji uređuje i vodi Zorica Premate, čućete kako su prošli prvi koncerti sa ovogodišnjih Beogradskih muzičkih svečanosti, a takođe i kako je bilo na autorskom koncertu našeg kompozitora Aleksandra Sedlara.

Takođe, čućete i izveštaj sa promocije drugog toma zbirke "Solo pesme sa pozivnog kompozitorskog konkursa festivala Obzorja na Tisi", koju je objavilo Udruženje kompozitora Srbije.

Emisiju priprema i vodi Marijana Radulović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]