Читај ми!

Svetsko prvenstvo u fudbalu, Katar 2022.

Fudbalska reprezentacija Srbije napustila je u ranim jutarnjim časovima Dohu i krenula za Beograd, nakon što je završila učešće na Mundijalu u Kataru. Selektor Srbije Dragan Stojković bio je dobro raspoložen uoči puta, ističući da se i on vraća sa ekipom u Beograd. On će sutra održati konferenciju za novinare u 14 časova, u sportskom centru u Staroj Pazovi. Inače, u Beograd ne dolazi šestoro reprezentativaca, koji su morali odmah da se vrate u svoje klubove. Naš reporter Dejan Bulajić biće na aerodromu Nikola Tesla i uključiti se u specijalizovanu emisiju posvećeu Mondijalu, bez obzira što je najavljeno da se reprezentativci neće danas oglašavati za medije.

Var tehnologija je donela izuzetno mnogo preciznosti fudbalu, ali mu je oduzela onu draž neizvesnosti, spontanog radovanja. Što neki dan u šali reče u našoj emisiji nekadašnji fudbaler Semir Tuce, sada `komotno možeš da odeš da ručaš ili večeraš dok donesu konačnu odluku o ispravnosti neke akcije ili pogotka`. Stručnjaci su izračunali da je, tokom tih analiza i dugih sudijskih nadoknada, izbuljeno vreme za tokom koga je moglo da se ofira šest celih fudbalskih utakmica! Beležimo i druge zanimljivosti u vezi Mondijala, od muka turskog novinara, preko australijske špijunaže do glasnih priča o nameštanjima u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva. Nažalost, niko ne može da zabrani nekoj selekciji da izgubi ako time `bira` lakšeg rivala u narednoj fazi takmičenja, ali u najmanju ruku-nije sportski. Dosta utakmica probilo se u centar pažnje upravo zbog `neočekivanih` pobeda autsajdera, čak je i petostruki prvak sveta Brazil izveo s Kamerunom gotovo ceo drugi tim i izgubio.

Milan Bigović i Dejan Nikolić su i danas u novinarskoj akciji, poslali su dosta interesantnih priloga iz Katara. Dobili smo i prvi četvrtfinalni par Mondijala, u njemu će igrati Holandija i Argentina, biće to 9. septembra. Danas od 16 časova sastaju se, u okviru osmine finala, Poljska i Francuska, dok od 20 časova na terene izlaze selekcije Engleske i Senegala. U najavi današnjih susreta, našim kolegama u Kataru pomaže Nebojša Vučković, sportski direktor tima koji za sobom ima titulu osvajača Lige šampiona Azije.

Stignemo, uprkos gužvi oko Mondijala, da registrujemo i dešavanja iz drugih sportskih discpilina. Dobri srpski džin Bobi Marjanović noćas je usrećio jednu devojčicu iz publike, tako što ju je uzeo u naručje i omogućio joj da šutira na koš u dvorani u kojoj je docnije igrana utakmica. I Snežana Pantović je jutros bila ne beogradskom aerodromu, gde je dočekala naše trofejne strelce Zoranu Arunović i Damira Mikeca, pa sa njima napravila razgovor po dolasku iz Kaira. Mikecu je tamo svečano uručena "Zlatna meta" za najboljeg strelca sveta vazdušnim pištoljem u 2022. godini. Zorana Arunović je drugoplasirana na listi najboljih takmičarki u disciplini vazdušni pištolj. Damir je, inače, osvojio zlato,a Zorana srebro na tek završenom Kupu predsednika u glavnom gradu Egipta. 

U realizaciji mondijalskih emisija učestvuje kompletna Sportska rubrika Radio Beograda 1, čiji je urednik Vlade Radičević, kao i naše kolege iz drugih programskih segmenata - muzičari, producenti, tonski realizatori i snimatelji programa.

Ispred mikrofona je Željko Stefanović. 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво