Читај ми!

Svetsko prvenstvo u fudbalu, Katar 2022.

Na dvadeset drugom Svetskom prvenstvu u Kataru od danas se menjaju termini utakmica. Odlučujući susreti u takmičenju po grupama igraće se u isto vreme, od 16 i 20 časova. Prvo nas očekuje rasplet u grupi A, u direktnom duelu za dalji plasman igraju Ekvador i Senegal. Ekvador je u boljoj poziciji, dovoljan mu je i bod da bi obezbedio osminu finala.U drugom meču ove grupe igraju Holandija i Katar, sve sem ubedljive pobede Holanđana bilo bi veliko iznenađenje.  

Od 20 časova sledi odluka u grupi B. Iran i SAD, takođe u direktnom duelu,  odlučuju ko će u osminu finala. U drugom susretu ove grupe sastaju se Engleska i Vels. I tako svakog dana po četiri utakmice, u potrazi za učesnicima naredne faze Svetskog takmičenja. Naši reprezentativci, da podsetimo, odlučujuću utakmicu igraju sa Švajcarskom 2. decembra, iskreno se nadamo da ćemo izabranike Dragana Stojkovića i naše ljubimce sa zelenog tepiha moći da gledamo i nadalje u Kataru. 

Naši reporteri Milan Bigović i Dejan Nikolić javljaće se i danas sa lica mesta, uz aktuelne teme, otovrena pitanje, izjave učesnika Svetskog prvenstva, a čućemo i šta je rečeno na konferenciji za medije, u susret narednoj utakmici reprezentacije Srbije. Ruža Ilić, menadžer za bazične sportove u Fudbalskom savezu Srbije jedna je od učesnica specijalizovane mondijalske emisije, čućemo i fudbalskog trenera Dejana Đurđevića i njegovo viđenje dosadašnjeg toka šampionata planete.

Fifa je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog vređanja golmana Kanade Milana Borjana, javljaju svetski mediji. Pored uvredljivih pokliča na račun njegovog porekla ( porodica Milana Borjana u Kanadu je izbegla iz Hrvatske) , navijači su isticali parole sa natpisima poput "Knin 95" i "Oluja 95",  jasno ukazujući na ratni zločin i progon Srba 1995. godine. Fifa je ranije kaznila Fudbalski savez Nemačke sa 10 hiljada švajcarskih franaka, jer nije dovela igrače na konferenciju za novinare koja je obavezna dan pre utakmice. Nažalost, i to je deo `folklora` na ovako velikim skupovima, FIFA je najavila oštre kazne za izgrednike i onima koji su im to omogućili.

Od ostalih sportskih događaja izdvajamo: Juventus je održao vanrednu sednicu Upravnog odbora na kojoj je kompletno rukovodstvo ,na čelu sa Andreom Anjelijem i sportskim direktorom Pavelom Nedvedevim, podnelo ostavke. Po izveštajima tamošnjih medija, do ovoga je došlo zbog afere koja potresa italijanski fudbal, nakon koje je italijansko tužilaštvo otvorilo istragu zbog lažnih finansijskih izveštaja. Srpski centar Nikola Jokić novim dvostrukim dvocifrenim učinkom bio je najefikasniji igrač meča i predvodio Denver u pobedi nad Hjustonom sa 129:113, a nedostajale su mu samo dve asistencije za novi trostruki dvocifren učinak.Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće na egzibicionom turniru "Svetske teniske lige", koji će biti održan od 19. do 24. decembra u Dubaiju. Žreb je odlučio da Đoković bude deo ekipe koja će nositi ime "sokolovi" i u kojoj će igrati Grigor Dimitrov, Arina Sabalenka i Paula Badosa. 

U realizaciji mondijalskih emisija učestvuje kompletna Sportska rubrika Radio Beograda 1, čiji je urednik Vlade Radičević, kao i naše kolege iz drugih programskih segmenata - muzičari, producenti, tonski realizatori i snimatelji programa.

Ispred mikrofona je Željko Stefanović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво