Читај ми!

Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Nasilje među decom u 21. veku postalo je tema na koju se obraća mnogo više pažnje nego u prethodnom stoleću. Jedan od razloga je i to što se nasilje iz realnog premestilo u virtuelni svet pa nam zato deluje da je mnogo više izraženo. Zbog toga je pre 15 godina i uveden Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja i obeležava se 3. oktobra. Nama će tim povodom u goste doći psihološkinja Marina Bunčić koja ima mnogo iskustva baš u ovoj oblasti.

Počinje i Dečja nedelja koju tradicionalno organizuje udruženje Prijatelji dece Srbije pa ćemo tim povodom u program uključiti izvršnu direktorku ovog udruženja Ivu Eraković.
Najavićemo i jednu zanimljivu tribinu na temu "Kako ići u korak s digitalnom transformacijom i sajber bezbednošću?". U program ćemo uključiti moderatora ove diskusije Ivana Minića.

Povodom početka 31. Međunarodnog festivala etnološkog filma u Etnografskom muzeju i Jugoslovenskoj kinoteci u program ćemo uključiti Ivana Makisimovića, sekretar festivala.
U redovnoj rubrici "Pitanje jutra" slušaoce ćemo pitati da li su im već bili popisivači, pošto je popis počeo 1. oktobra.

Kao i svakog jutra, prenosimo najsvežije vesti iz zemlje, regiona i sveta.

Probudite se uz Radio Beograd 1!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво