Čitaj mi!

Najmanje 174 osobe poginule na stadionu u Indoneziji

U stampedu na fudbalskom stadionu u indonežanskoj provinciji Istočna Java poginule su 174 osobe, a povređenih je više od 180, saopštili su lokalni zvaničnici. Do nereda je došlo kada je policija bacila suzavac kako bi rasterala navijače. Ministar za bezbednost Indonezije rekao je da je broj gledalaca premašio kapacitet stadiona, a predsednik države je naredio istragu kako bi se detaljno ispitali bezbednosni propusti i naložio prekid takmičenja u prvoj ligi dok se istraga ne završi.

Spoljna politika Srbije počiva na 2 principa - prvi je da našu politiku vodimo samostalno i nezavisno u skladu sa državnim i nacionalnim interesima, a drugi da je vodimo u skladu sa međunarodnim javnim pravom, izjavila je premijerka Ana Brnabić. Ona je na obeležavanju Dana sećanja na žrtve stratišta u Jajincima, gde je ubijeno skoro 80.000 Srba, Jevreja i Roma u Drugom svetskom ratu, istakla da živimo u vremenu koje je najteže u prethodne dve decenije.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski proglasio je ključni istočni grad Liman "potpuno očišćenim" od ruskih snaga, dan pošto je Rusija saopštila da se njene trupe povlače iz svog višemesečnog uporišta u Donjeckoj oblasti. Mobilisani građani Rusije počeli su borbenu obuku u centrima za obuku Ministarstva odbrane i na pozadinskim poligonima, saopštili su zvaničnici. Nemačka je najavila isporuku prvog protivavionskog raketnog sistema "Iris-T" Ukrajini.

U Bosni i Hercegovini održavaju se opšti izbori, deveti od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma. Do sada nisu zabeležene veće nepravilnosti, osim u Novom Gradu, gde je pet osoba lišeno slobode zbog teške izborne prevare, pošto su listići na biračko mesto stigli unapred popunjeni. Birališta su otvorena do 19 časova.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti; Relja Trajković i Nenad Selaković

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]