Читај ми!

Putin potpisuje pristupanje ukrajinskih oblasti Rusiji

Na velikoj ceremoniji u Moskvi predsednik Vladimir Putin potpisaće dokumenta o pristupanju Rusiji četiri ukrajinske oblast u kojima je održan referendum o pristupanju Ruskoj Federaciji. Rezultate referenduma ne priznaju Kijev, Vašington, EU, NATO ali ni Ujedinjene Nacije. Dok Evrpska komisija predlaže osmi paket sankcija, u svetskoj organizaciji se pominje ideja da se Rusiji uskrati članstvo u Savetu bezbednosti. Kakve su neposredne posledice poteza Rusije i da li će dolazeća zima biti prilika za traženje diplomatskog rešenja pitamo našeg saradnika iz Moskve Branka Vlahovića i politikologa i novinara Borisa Vargu.

Poslednji dan septembra sa posebnom pažnjom čekaju građani koji otplaćuju kredite sa promenljivim kamatama. Nekima su rate već povećane u junu, a sledeći presek stanja je 30. septembra, za klijente čije su pozajmice vezane za tromesečni euribor. Koliko će banke, uslovljene rastom kamata Evropske centaralne banke, podići kamate, ima li prostora da iz "svojih rezervi" ublaže kamatni udar na klijente i da li u ovako turbulentnim vremenima treba tražiti prelazak na fiksne kamate? Odgovore tražimo od profesora Beogradske bankarske akademije Zorana Grubišića.

Pre 98 godina, prvog oktobra 1924. godine Radio Beograd se prvi put oglasio iz radio-telegrafske stanice u Rakovici kao prvi elektronski medij na Balkanu, i jedan od najstarijih u Evropi. Naš Radio će 98. rođendan proslaviti danas u renovinarom, na daleko čuvenom studiju 6. Uoči proslave o značaju i položaju Radio Beograda kroz gotovo vek trajanja i perspektivi radija kao medija u svetu savremenih tehnologija govore profesorka FDU Mirjana Nikolić i glavni urednik Radio Beograda 1 Srđan Bošković.

 

Sa vama, Jelena Vidić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи