Читај ми!

Ivana opet pokorila Evropu

Srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je zlatnu medalju u skoku udalj na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Vuleta je zlato osvojila skokom od 7,06 metara. Iza nje je bila Nemica Malaika Mihambo, aktuelna olimpijska šampionka, sa 7,03. Bronza je pripala Britanki Džezmin Sojers sa 6,80. Ukoliko je Vuleta imala poteškoće sa prestupima u prošloj fazi takmičenja, sada je to `naškodilo` našoj drugoj predstavnici, Ivaninoj klupskoj drugarici Milici Gardašević, koja je zauzela sedmo mesto na šampionatu Evrope, što je samo po sebi veliki uspeh mlade atletičarke, ali da nije bilo `gaženja linije` u poslednjem skoku- i Milica bi osvojila medalju, bronzanu. Čestitke obema, kao i njihovim trenerima Obradoviću i Milinkovu. Dodela zlatne medalje i priznanja u skoku udalj je večeras od 19 časova i 41 minut, uz prenos na Drugom tv kanalu RTS-a.

I ovaj dan u Minhenu nam je lepo počeo-  Angelina Topić plasirala se u finale Evropskog prvenstva u skoku uvis. Topićeva je predvodila grupu od pet skakačica u svojoj kvalifikacionoj grupi koje su "preletele" letvicu na 1,87 metara. Topićeva je tri puta bila na zaletištu i sva tri puta iz prve preskakala zadate visine - prvo 178, potom 183, a onda i 187 centimetara.Finale je u nedelju od 19.05 časova.Osim Angeline, u finalu će nastupiti i Adriana Vilagoš u bacanju koplja, u subotu od 20.25h.Srbija je, dakle, do sada na Evropskom prvenstvu u Minhenu osvojila dve medalje - Ivana Španović Vuleta zlato u skoku udalj, Armin Sinančević srebro u bacanju kugle.

Srpski kajakaši su u današnjim trkama na Evropskom prvenstvu u Minhenu izborili plasman u rti finalne trke. Bojan Zdelar plasirao se u finale discipline 1.000 metara kao i Kristina Begeč, a plasman u finale izborio je i srpski četverac u disciplini 500 metara. Bojan Zdelar je u polufinalu zauzeo drugo mesto u vremenu 3:35.276 i došao do plasmana u finale i u drugog disciplini. Zdelar će nastupiti kasnije danas u finalu trke u disciplini 500 metara koje je obezbedio u jučerašnjoj trci. Finale discipline na 1.000 metara je na programu u subotu od 13 časova. Plasman u finale izborila je i Kristina Begeč u disciplini 1.000 metara. Ona je osvojila drugo mesto u polufinalu, pošto je 1.000 prešla u vremenu 4:11.034 minuta.Finalna trka je na programu u nedelju od 11.06 časova.Plasman u finale izborio je i srpski četverac u disciplini 500 metara. Za Srbiju su nastupili Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Stefan Vrdoljak i Vladimir Torubarov. Oni su bili drugi u svojoj kvalifikacionoj grupi i direktno su se plasirali u finale. Srpski četvetac je ostvario vreme od 1:21.329 minuta. Finalna trka biće održana u subotu od 13.45 

Fudbaleri Partizana savladali su na svom terenu ekipu Hamruna sa 4:1 u prvom meču plej-of faze kvalifikacija za Ligu konferencija. Partizan je napokon, možda i prvi put u sezoni, odigrao utakmicu u kojem je bio bolji i dominantniji tim u većem delu meča. Izabranici Gordana Petrića bili su raspoloženi, raspucani, konkretni i ono što je bilo jako bitno, znali da na semaforu odraze situaciju na terenu. Ne pamtimo kada smo videli toliko pogodaka na utakmicama naših predstavnika na evropskoj sceni, Zvezda je u Izraelu izgubila sa 3-2, Partizan sinoć bolji od Maltežana sa 4-1, dakle ukupno 10 golova na oba susreta i velika nada da će naši jesen dočekati u grupnim fazama takmičenja Lige šampiona i Lige konferencije, makar se pokazalo da lakih rivala nema. Čućemo izjave trenera Gordana Petrića i igrača Partizana, Ljubomira Fejse i kapitena Slobodana Uroševića.

U Bijeljini, u Republici Srpskoj, danas i sutra održava se nesvakidašnji turnir u- rukometu na travi. Promoteri manifestacije su nekadašnji sportsisti, rukometaš i košarkaš Nedeljko Jovanović i Željko Rebrača. Fudbalerke Spartaka soznale su ime rivalki u finalu kvalifikacija za Ligu šampiona. Biće to norveški Bran, koji je važio za izrazitog favorita u duelu sa turskom ekipom ALG Spor, ali se sve završilo na golu postignutom već u 4. minutu utakmice. Spartak i Bran boriće se za vizu u finalu grupe 11 na Gradskom stadionu u Subotici. U susret tom važnom meču, koji bi konačno mogao da donese `plavim golubicama` plasman u evropsku elitu, razgovaramo sa trenerom Borisom Arsićem. 

U prvenstvu Super lige Srbije danas se igra prva utakmica sedmog kola, od 20 časova sastaju se Novi Pazar i Napredak. U Prvoj ligi Srbije takođe jedan susret ovog petka- igraju od 17 časova Vršac i Novi Sad. Iz stonog tenisa- naša Sabina Šurjan danas igra u osmini finala singla na Evropskom prvenstvu u Minhenu, dok će Dimitrije Levajac biti među 32 takmičara koji će biti za stolovima. O ovim i drugim vestima iz domaćeg i međunarodnog sporta, možete slušati u  `Sportskom žurnalu`. Pratite danas na radio frekvencijama ono o čemu ćete sutra čitati u sportskoj štampi.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

 

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се