Čitaj mi!

„Carta Serbica“- boravak bez srpskog državljanstva

Veliku pažnju, kako u Srbiji, tako i u dijaspori, privukao je najnoviji program organizacije „Tačka povratka“. Nazvan je „Carta Serbica“. Podrazumeva niz pogodnosti za naše u dijaspori koji, iako srpskog porekla, nemaju srpsko državljanstvo ili su ga se, recimo, zbog posla u Austriji ili Nemačkoj, svojevremeno odrekli, a žele da se vrate i određeno vreme borave, možda i rade, u Srbiji. O pogodnostima koje nudi „Srpska karta“ govoriće Ivan Brkljač, direktor „Tačke povratka“. 

Slavica Kintero Marone poznato je ime među našima u Nemačkoj gde godinama živi i radi. Zaposlena je u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Potpredsednica je Centralnog saveta Srba u toj zemlji. Politički je aktivna. Bori se za prava Srba kojih, po procenama, ima oko milion.

Vladimir Vukićević je kao mali dečak, zbog lečenja, s porodicom otišao u Ameriku. Tamo je završio školu i fakultet. Danas je uspešan preduzetnik, vlasnik nekoliko startap firmi.

Uspehom se može pohvaliti i Marko Nikolić, profesor fizičkog vaspitanja, menadžer na Akademiji za sport u Kavajtu. „Mnogo se radi, ali može i mnogo da se zaradi", kaže Marko. Marko je mnogima poznat kao humanitarni radnik i motivacioni govornik.

Urednica emisije je Gordana Gligorić.

Izbor muzike: Snežana Stanojević.

veceras.zajedno@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar
Večeras zajedno Večeras zajedno

Autor:
Urednik redakcije, voditelj i urednik emisije Gordana Gligorić Gagović

Emisija magazinskog tipa koja se emituje svakog petka od 21 čas. Nastala je 8. maja 1970. godine s namerom da održava kontakt s našim ljudima koji, kako se navodi i u špici emisije, „žive i rade daleko od rodnog kraja“. Danas je emisija, osim dijaspore, okrenuta i Srbima u regionu. [ detaljnije ]