Brnabić: Država ne može da garantuje cenu suncokreta

Poljoprivrednici, nezadovoljni ishodom jučerašnjih razgovora u Vladi, nastavili su proteste u Novom Sadu, Subotici i Rači. Ne odustaju od zahteva da otkupna cena suncokreta bude 700 evra po toni.

Premijerka Ana Brnabić poručila je da država čini sve da reši probleme poljoprivrednika, kao i da je u toku novi sastanak sa predstavnicima resornog ministarstva. Istakla je da su spremni da zajedno sa uljarima ispregovaraju da cena otkupa bude 535 evra plus PDV, ali da država ne može da garantuje cenu. Navodi i da mogu da razgovaraju o ograničavanju trgovačke marže.

U Ukrajini je ruska vojska granatirala grad Kramatorsk na istoku. Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov izjavio je da je u Kijev stigla nova isporuka naoružanja iz Velike Britanije. Ukrajinske trupe granatiraju nuklearnu elektranu Zaporožje navođenim projektilima zapadne proizvodnje, rekao je portparol regionalne vojno-civilne administracije Vladimir Rogov. Još dva broda sa žitaricama isplovila su iz crnomorskih luka.

Obeležava se Međunarodni dan mladih. Procenjuje se da u Srbiji živi oko milion mladih od 15 do 30 godina. Prema najnovijem istraživanju, trećina je nezaposlena duže od dve godine, dok je 75 odsto bilo na nekoj vrsti prakse koja nije plaćena. Tek svaki deseti živi u svom stanu, dok većina nema mogućnosti da se odvoji od roditelja i započne samostalan život.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Nenad Selaković i Tina Amić

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]