Čitaj mi!

Borelj pozvao Vučića i Kurtija u Brisel

Visoki predstavnik Evropske Unije za spoljnu politiku Đuzep Borelj potvrdio je da je zvanično uputio poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju za sastanak u Briselu 18. avgusta. Borelj je na Tviteru napisao da poziva Vučića i Kurtija kako bi razgovarali o daljem napretku izmedju Prištine i Beograda.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je za RTS da ne vidi prostor za konkretan napredak u razgovorima predsednika Vučića i Kurtija. Objašnjava da kod njega ne postoji želja za razgovorom. Brnabićeva naglašava da moramo da čuvamo mir, ali, kaže, to nikada nije bilo teže.

Brzom intervencijom vatrogasaca-spasilaca Sektora za vanredne situacije sa zemlje i pripadnika Helikopterske iz vazduha, požar koji je juče izbio u okolini Preševa, za manje od 24 časa stavljen je pod kontrolu, navedeno je u saopštenju MUP-a. U intervenciji trenutno učestvuje 70 vatrogasaca-spasilaca sa 26 vozila. Nema ugroženog stanovništva ni objekata, navedeno je u saopštenju.

U zoni između Tajvana i Kine u vojnim vežbama učestvuje više od 100 borbenih aviona Kine i 10 ratnih brodova. Kineska vojska nastavlja da "proverava zajedničku borbenu gotovost trupa", saopštio je Peking. Na to je Tajvan odgovorio raspoređivanjem aviona, brodova i raketnih sistema na kopnu.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Tina Amić

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]