Читај ми!

Član biblioteke u letnjem periodu

Volonterski kampovi mogu biti odlična alternativa za aktivno letovanje i mlade željne putovanja i upoznavanja drugih zemalja, naroda i kultura. Iako nisu mnogo prisutni u medijima, posredstvom Mladih istraživača, kampovi širom sveta dostupni su mladima iz Srbije. Kako iskoristiti ovu mogućnost, volontirati i letovati u zemlji i inostranstvu pitaćemo Aleksandra Ristića, asistent koordinatora Mladih istraživača Srbije.

Biblioteka grada Beograda na rafovima i policama ima bar po jednu knjigu za svakog Beograđanina. Više od dva miliona knjiga u matičnoj biblioteci i opštinskim ograncima čeka potencijalne čitaoce. Iako smo u vremenu digitalnih izazova, miris papirnih  stranica ne gubi na privlačnosti. U letnjim mesecima i dalje se najviše traže ljubići i trileri. Pandemija je medjutim visoko rangirala i knjige iz medicine. Ko su najčešći posetioci i za šta se interesuju članovi biblioteke u letnjem periodu, o tome razgovaramo sa Tatjanom Aleksandrov iz Biblioteke grada Beograda.

Virus u julu, a nije korona, zbunjuje mnoge pacijente. Slični simptomi podrazumevaju kovid protokol koji obolelima komplikuje lečenje. Zašto se ovog leta povećao broj nekovid respiratornih infekcija, kakve su prirode i kako se leče pitamo dr Anđelu Ratković iz Doma zdravlja Stari grad.

Vodimo vas i u Knjaževac gde Radio Beograd 2 tradicionalno okuplja mlade pesnike u okviru manifestacije Timočka lira.

Urednik i voditelj Ana Tomašević.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво