Pojednostavljena procedura za kupce - proizvođače energije za sopstvene potrebe

Građani Srbije i privreda dobili su mogućnost da postanu kupci proizvođači električne energije. Odlukom Vlade dodatno je pojednostavljena procedura za proizvodnju energije za sopstvene potrebe iz obnovljivih izvora. To znači da se dodatno skraćuje procedura i smanjuju troškovi za kupce - proizvođače koji celokupnu proizvedenu električnu energiju koriste samo za sopstvenu potrošnju i ne isporučuju višak energije u prenosni, distributivni centar. Novim zakonom bitno je pojednostavljena procedura sticanja statusa kupca – proizvođača, tako da je umesto nekadašnjih dvadeset sada potreban samo jedan korak.

Kako se postaje i kupac i proizvođač struje?  Šta znači pojednostavljena procedura? Koje su prednosti statusa kupca - proizvođača za domaćinstva?

Gost emisije je prof. Milun Babić, redovni član Akademije inženjerskih nauka i predsednik Skupštine Saveza energetičara Srbije.

Urednik: Olivera Simić Milošević

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]