Pojednostavljena procedura za kupce - proizvođače energije za sopstvene potrebe

Građani Srbije i privreda dobili su mogućnost da postanu kupci proizvođači električne energije. Odlukom Vlade dodatno je pojednostavljena procedura za proizvodnju energije za sopstvene potrebe iz obnovljivih izvora. To znači da se dodatno skraćuje procedura i smanjuju troškovi za kupce - proizvođače koji celokupnu proizvedenu električnu energiju koriste samo za sopstvenu potrošnju i ne isporučuju višak energije u prenosni, distributivni centar. Novim zakonom bitno je pojednostavljena procedura sticanja statusa kupca – proizvođača, tako da je umesto nekadašnjih dvadeset sada potreban samo jedan korak.

Kako se postaje i kupac i proizvođač struje?  Šta znači pojednostavljena procedura? Koje su prednosti statusa kupca - proizvođača za domaćinstva?

Gost emisije je prof. Milun Babić, redovni član Akademije inženjerskih nauka i predsednik Skupštine Saveza energetičara Srbije.

Urednik: Olivera Simić Milošević

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво