Читај ми!

Istoričari o logoru smrti Jasenovac, kulturi sećanja i našem zaboravu

Konačan broj Srba koji su stradali u Drugom svetskom ratu u NDH nije utvrđen. Kako bi se došlo do preciznije evidencije Muzej žrtva genocida poziva građane da prijave žrtve iz svoje porodice stradale na teritoriji NDH. Kako građani to mogu da urade? Zašto je važno da učestvuje što veći broj ljudi?

Gosti emisije su direktor Muzeja žrtava genocida Dejan Ristić i muzejski savetnik, istoričar dr Dragan Cvetković sa kojima razgovaramo i o drušvu i politici u Hrvatskoj, o obnavljanju ustaškog groblja na Mirogoju, u neposrednoj blizini mesta na kome su sahranjena deca sa Kozare.

Kako se mi odnosimo prema kulturi sećanja i kako je moguće da je prvo obeležje žrtvama Jasenovca u Beogradu ustanovljeno tek sada, posle 8 decenija nebrige i zaborava - još je jedno od pitanja za goste emisije.

Autor i voditelj je Aleksandar Milivojević.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво