Čitaj mi!

Sport u anegdotama

Sačuvali smo tonske zapise u kojima neki od gostuju emisije govore o zanimljvim i smešnim događajima iz svog života, pa će prva ovogodišnja emisija biti posvećena anegdotama u sportu.

Između ostalog čućete: kako je proslavljeni maratonac Franjo Mihalić, početkom 50-ih, proslavio pobedu na uličnoj novogodišnjoj trci Sao Silvestre u Sao Paolu? O smicalicama koje takmičari priređuju jedni drugima tokom priprema, čak i na međunarodnim utakmicama čućete od: atletičara Đanija Kovača, rukometaša Bogosava Perića, košarkaša Branka Kovačević i fudbalera Božidara Milenkovića.

Podsetićemo se i šahovskih velikana velemajstora Svetozara Gligorića i Dragoljuba Velimirovića i dve verzije priče o njihovom neočekivanom susretu sa bikom na plaži u Susu u Tunisu tokom Međuzonskog turnira 1967. O pokušaju podvale rivalu, čak i predsedniku inostranog kluba govoriće šahista Krasoje Notaroš i nekadašnji napadač Partizana fudbaler Ilija Katić. O takozvanim „secarošima" koji su se kladili na hokejaškim utakmicama govoriće Milenko Materni, a o neočekivanim susretima sa milicionarima mačevalac Mario Jobst i velemajstor Aleksandar Matanović.

Autor 483. Sportskog spomenara Miroslav Nešić.
Radio Beograd od 16 do 17 časova.

broj komentara 0 pošalji komentar
Sportski spomenar Sportski spomenar

Autor:
Miroslav Nešić

Sportski spomenar je posvećen istoriji našeg sporta. Govoreći o svojim počecima, usponima i padovima, porazima i pobedama, najvećim uspesima, istaknuti sportisti koji su se tamičili u proteklih sedam decenija stvaraju sliku sporta na ovim prostorima. [ detaljnije ]