Čitaj mi!

I naredne nedelje neposredna nastava u školama

U Srbiji je stabilna epidemijska situacija. Smanjuje se broj zaraženih i hospitalizovanih. Povoljnija situacija utiče i na pohađanje nastave. I naredne nedelje za osnovce i srednjoškolce ona će biti neposredna, odnosno đaci će biti u odeljenjima. U periodu od 24. novembra do 1. decembra broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio oko 1600, saopštio je Institut Batut.

Prvi slučajevi zaraze novim sojem korone omikronom, registrovani su u najmanje 30 zemalja - među njima su Grčka, Finska, Španija i Francuska. Nemačka je najavila da će u februaru verovatno uvesti obaveznu opštu vakcinaciju.

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer preuzeće dužnost lidera Narodne partije i mesto novog kancelara. Nehamer ima 49 godina i nekada je bio vojnik, a u vladi prethodnog kancelara - predvodio je tvrdokornu struju protiv migracija.

Obeležavamo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Oko milijardu ljudi na planeti ima neki oblik invaliditeta, što je oko 15% ljudske populacije. Osobe sa invaliditetom se svakodnevno suočavaju sa diskriminacijom, stigmatizacijom, siromaštvom, socijalnom isključenošću i nezaposlenošću. Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana. Cilj je da se i osobama s invaliditetom omogući jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u upravljanju društvom u kome žive.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Irena Jelovac.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]