Čitaj mi!

Kakve promene donose Olaf Šolc i „Semafor koalicija“?

Skoro je izvesno je da će Olaf Šolc u narednim danima postati kancelar Nemačke a vladu koju će predvoditi činiće “semafor koalicija“ sastavljena od socijaldemokrata, zelenih i liberala. Posle 16- godišnje vladavine Angele Merkel ekonomski najmoćniju evropsku zemlju očekuju velike promene, kako se najavljuje u pravcu modernizacije i tranzicije ka zelenoj ekonomiji.

Kako će funkcionisati i koliko će biti stabilna vlada sastavljena od tri boje? Šta će nova politika doneti Nemačkoj, a šta Evropskoj uniji? Kakav će biti stav  prema politici proširenja i prema Srbiji? U kom pravcu će se razvijati odnosi sa velikim silama, pre svega sa Rusijom?  Ko je Olaf Šolc i kako je zaradio nadimak „Šolcomat"?

Gost emisije je Ivo Visković, profesor Fakulteta političkih nauka i nekadašnji ambasador u Berlinu.

Urednik i voditelj je Ivana Pribićević. 

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 09. dec 2021, 11:20) - Gastarbajtovanje [neregistrovani]

Olaf Šolc je treći kancelar/ka

bez dece!Gerhard Šreder je usvojio decu iz ruskog sirotišta,Viktoriju i Gregora.Šrederov otac je poginuo na Istočnim Karpatima povlačeći se sa istočnog fronta,a u borbi sa Crvenom armijom,ne videći šestomesečnog sina Gerharda!Merkel nije imala dece,kao i sadašnji kancelar Olaf Šolc,koji je u mladosti imao divnu kosu!

U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]