Читај ми!

Mape svedočenja

Centar za istraživanje i edukaciju o Holokaustu je, u saradnji sa tehnološkim partnerima, proizveo „Mape svedočenja“. Reč je o edukativnoj mapi Beograda na kojoj su označena mesta stanovanja žrtava i svedoka koji se pominju u zapisnicima Komisije za ratne zločine počinjene tokom Drugog svetskog rata, kao i u drugim arhivskim materijalima.

Udruženje građana „Duga" iz Ade počelo je realizaciju dva projekta u oblasti socijalne zaštite: „Socijalna zaštita u službi građana" i „Pridruži se, budimo proaktivni". Projekte će predstaviti Vesna Civrić, predsednica tog udruženja.

U okviru projekta „Zajedno za zdraviji i uređeniji život Roma i Romkinja" stanovnicima naselja Korman u Kragujevcu uručeni su kontejneri, plastične kante, kese za otpad, čizme, rukavice, kao i zaštitne maske i dezinfekciona sredstva.

Urednik emisije je Branko Đurić.

svetroma@rts.rs

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се