Čitaj mi!

Mape svedočenja

Centar za istraživanje i edukaciju o Holokaustu je, u saradnji sa tehnološkim partnerima, proizveo „Mape svedočenja“. Reč je o edukativnoj mapi Beograda na kojoj su označena mesta stanovanja žrtava i svedoka koji se pominju u zapisnicima Komisije za ratne zločine počinjene tokom Drugog svetskog rata, kao i u drugim arhivskim materijalima.

Udruženje građana „Duga" iz Ade počelo je realizaciju dva projekta u oblasti socijalne zaštite: „Socijalna zaštita u službi građana" i „Pridruži se, budimo proaktivni". Projekte će predstaviti Vesna Civrić, predsednica tog udruženja.

U okviru projekta „Zajedno za zdraviji i uređeniji život Roma i Romkinja" stanovnicima naselja Korman u Kragujevcu uručeni su kontejneri, plastične kante, kese za otpad, čizme, rukavice, kao i zaštitne maske i dezinfekciona sredstva.

Urednik emisije je Branko Đurić.

svetroma@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]