Čitaj mi!

Mirko Drobnjak, košarkaš

Gost 469. emisije je košarkaš Mirko Drobnjak. Svih 16 sezona bio je član čačanskog Borca. Sa više od 500 utakmica rekorder je kluba, a drugi strelac, odmah iza čuvenog Radmila Mišovića. Bio je na širem spisku državnog tima.

U emisiji će između ostalog govoriti: o začetnicima košarke u Čačku. Kako je nabavio gumenu košarkašku loptu Pensilvanija - prvu takve vrste u Srbiji? O svojim košarkaškim počecima, trenerima Aleksandru Stefanoviću i legendarnom Aleksandru Nikoliću. O nekadašnjim asovima Radivoju Koraću i Radmilu Mišoviću. O vremenu kada su prvenstvene košarkaške utakmice igrane napolju. Zašto je protivničkim ekipama bilo teško da igraju protiv Borca u Čačku? Zbog čega mu je bilo najteže da čuva Blaža Kotarca? Kako su navijači Borca proslavili jednu od pobeda nad Partizanom u Beogradu? Šta Čačak čini "gradom košarke"? O popularnosti. Zašto nije prešao u neki veći klub?

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

broj komentara 0 pošalji komentar
Sportski spomenar Sportski spomenar

Autor:
Miroslav Nešić

Sportski spomenar je posvećen istoriji našeg sporta. Govoreći o svojim počecima, usponima i padovima, porazima i pobedama, najvećim uspesima, istaknuti sportisti koji su se tamičili u proteklih sedam decenija stvaraju sliku sporta na ovim prostorima. [ detaljnije ]