Čitaj mi!

Katedra za srpski jezik u Budimpešti, prvih sto godina

Katedra za srpski jezik, u okviru Odeljenja slavističkih studija, na Univerzitetu“Etveš Lorand“ u Budimpešti, sa kraćim prekidima postoji duže od 100 godina. Gost emisije je dr Aleksander Urkom, šef katedre.

Akademska srpska asocijacija iz Niša okončala je projekat onlajn nastave srpskog jezika kao zavičajnog jezika za naše mlade u dijaspori, uzrasta od 14-20 godina. Utiske polaznika i nastavnika sumiraće iz Niša Tamara Ćirić.

Srbija i Republika Srpska pokrenule su kampanju čiji je cilj da se zaštite imovinska prava Srba koji su ranije živeli na teritoriji Federacije BiH. Kampanju su u Beogradu predstavili Arno Gujon, direktor Uprave za dijasporu i Srbe u regionu i Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Urednica emisije je Gordana Gligorić.

Muzički urednik: Nenad Kamidžorac.

veceras.zajedno@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar
Večeras zajedno Večeras zajedno

Autor:
Urednik redakcije, voditelj i urednik emisije Gordana Gligorić Gagović

Emisija magazinskog tipa koja se emituje svakog petka od 21 čas. Nastala je 8. maja 1970. godine s namerom da održava kontakt s našim ljudima koji, kako se navodi i u špici emisije, „žive i rade daleko od rodnog kraja“. Danas je emisija, osim dijaspore, okrenuta i Srbima u regionu. [ detaljnije ]